'

'
'

fredag 3 september 2010

Resan till Makrigialos


För er som aldrig varit på Kreta,Makrigialos kan jag berätta att från det ni lämnar flygplanet till "fiskebyn" Makrigialos så är det väldigt ordnat( om ni reser med Ving).
Bagage utlämningen tar mellan 30-45 minuter, ni tar bagaget och går ut genom entren där ni möts av Vingpersonal med skyltar. Där bockas ni av och hänvisas till er buss. Bussarna avgår ca 15.15-15.30, när alla passagerare är ombord (ingen lämnas kvar). Efter ca en timmes färd så får man en liten paus på 10-15 minuter, toalettbesök och glass/dricka/kaffe köp.
Ett tips, håll koll på chauffören, han äter alltid mat, när han lämnar "matbordet" då åker bussen!
Sedan efter pausen, har ni ca 1 1/2 timma kvar tills ni är framme i Makrigialos.
När ni kommer till Ierapetra, svårt att veta om man inte följer vägskyltarna, återstår 30 minuter.
Som en vägledning, när bussen svänger åt vänster framför en stenmur och ni har havet väldigt nära på höger sida, då är ni strax utanför Ierapetra.
Bussen gör två stopp, först för dom som ska bo på Minos och Zeus. Där har ni då en tillfällig reception ,för er som ska bo i dom övriga byggnaderna så sitter ni kvar och följer med upp till Apollo huvudbyggnaden.
Dagen efter har Sunwing resort ett informationsmöte och därefter har ni hela Makrigialos för era fötter.
Gör som jag, njut av ditt/ert kaffe nere vid hamnens alla tavernor/cafeer....Vilket föredrar ni? Sitta vid vägen eller sitta vid stranden?
Ha en helt underbar semester i Makrigialos.

Fotot är taget från Kastro taverna.